Gratis meer nieuwe klanten met Google!

5. september 2016 09:23

 

Bedrijven die niet goed vindbaar zijn op internet krijgen het steeds moeilijker. Wat kan je nog zonder website, e-mail of zelfs What’s App? Consumenten van jong tot oud hebben het internet massaal omarmd om te communiceren, zich te informeren, iets te organiseren en ook steeds meer te helpen bij consumeren (kopen). Je moet dan wel goed vindbaar zijn voor (nieuwe) klanten!

Jij en Google spelen samen een sterk bepalende rol in dit geheel. Je hebt als motorbedrijf klanten nodig om omzet te kunnen maken. In het verleden vonden die klanten jou in de krant, op de radio, via mond op mond reclame of omdat ze gewoon wisten waar je gevestigd was. Ze kwamen dan met allerlei vragen langs die jij als vakman kon beantwoorden. Die tijd is voorbij. Je moet klanten nu proactief informeren waar ze dan ook maar zijn en wanneer ze dat ook maar willen.Wanneer jij dat niet doet dan doet je concurrent het wel…………….

Je kunt er zelf heel eenvoudig voor zorgen dat klanten je (informatie) online weten te vinden. Google heeft daar een interessant en gratis hulpmiddel voor beschikbaar, de Google Bedrijvenpagina. Het is een soort van “Gele gids” maar dan gratis en online. Deze service geeft (potentiële) klanten verwijzingen naar je website, je openingstijden, je bedrijfsgegevens en zelfs de mogelijkheid direct naar je bedrijf te navigeren (via Google Maps).

Doordat bijna iedereen een Smartphone met GPS heeft wordt plaatsbepaling daarin steeds belangrijker. Google weet hierdoor precies welk motorbedrijf het dichtste bij de (mobiele) klant gevestigd is. Of jouw motorbedrijf het meest geschikt is, op dat moment, bepaal jij door je Google Bedrijvenpagina te claimen en zo volledig mogelijk in te vullen. Dat is gratis en bovendien helemaal niet moeilijk.

Help nieuwe klanten door je Google Bedrijvenpagina te claimen. Ga naar Google en zoek je eigen bedrijfsnaam op in de zoekbalk. Je ziet dan rechts de vermelding van jouw motorbedrijf. Wanneer er staat; Bent u eigenaar van dit bedrijf?, dan heb je die vermelding nog niet geclaimd. Klik op die blauwe tekst en krijg toegang m.b.v. je Google inlogcodes (rechts boven op je scherm eerst inloggen). Het wijst zich verder allemaal vanzelf.

Vul de gratis toegestuurde verificatiecode in zoals aangegeven zodat je alle gegevens over je bedrijf kunt toevoegen. Hoe meer informatie en foto’s je hier toevoegt, hoe beter Google weet of jij het meest geschikt bent om naar doorverwezen te worden. Het helpt ook zeker om je website beter vindbaar te maken! Je krijgt na verloop van tijd zelfs regelmatig overzichten toegestuurd waarin je kunt zien hoeveel klanten ze op jouw bedrijf hebben geattendeerd en doorgestuurd. Pas dan zie je hoe belangrijk claimen en invullen van je Bedrijfspagina wel niet is geweest!

Heb je nog vragen of opmerkingen m.b.t. het claimen of invullen van je Google Bedrijvenpagina? Bel ons dan op 0512-541541 of mail ons gerust op info@nntg.nl. Dan helpen we je om samen je vermelding piekfijn in orde te maken zodat je met minder moeite meer nieuwe klanten kunt krijgen. Dat doen we graag, want NNTG helpt mee!

 

Reacties zijn gesloten