Heeft jouw kettingmerk zwakke schakels?

4. augustus 2015 10:56

De zwakste schakel bepaalt de sterkte van de ketting. Een gezegde waar men bij Tsubaki dagelijks aan werkt. Sinds jaar en dag is NNTG verdeler voor Tsubaki in Nederland. Vele van onze klanten zijn zeer tevreden over Tsubaki en bestellen dit merk dagelijks bij ons, maar waarom eigenlijk?

Made in Japan

Algemeen bekend is dat motorfietsonderdelen gefabriceerd in Japan van de hoogste kwaliteit zijn. Tsubaki wordt geproduceerd in Kyotanabe, Japan, wat garant staat voor de hoogste kwaliteit. Zo adviseert Tsubaki altijd een ketting die minimaal aan de eisen voldoet van eerste montage af fabriek. Er worden dus geen concessies gedaan aan de kwaliteit om de prijs te drukken.

Fabrieksvestiging in Nederland

In Nederland hebben we het voordeel dat er een fabrieksvestiging is in Dordrecht waardoor de communicatielijnen en levertijden kort zijn. Wanneer er een probleem is met een motorfiets dan kunnen we evt. samen met de fabrikant actie ondernemen. Een service die geen enkele andere aanbieder kan bieden! Vanuit Dordrecht worden de in Japan gefabriceerde kettingen verdeeld over Europa, Rusland, Afrika en het Midden Oosten.

Levensduur

Door te kiezen voor de hoogste kwaliteit wordt ook de levensduur verbeterd. Tsubaki biedt echter verschillende kwaliteitsklassen zodat ook daar nog een keuze in te maken is. Zo hebben de Gamma series een levensduur van 5-10.000 km, de Omega en Alpha series 10-20.000 km en de Sigma en Alpha XRG serie zelfs een levensduur van 20-30.000 km. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat de ketting op de juiste wijze is gemonteerd en regelmatig (om de 500 km) op de juiste wijze wordt gesmeerd. Tsubaki heeft hiervoor diverse YouTube filmpjes gemaakt om je als motorbedrijf en/of motorrijder daarbij te helpen.

Alpha serie verbeterd

Sinds kort is de Alpha 2 ketting aan het assortiment toegevoegd die tot 30% zwaarder kan worden belast t.o.v. zijn voorganger. Bij de Alpha 2 maakt men nu gebruik van de X-ring i.p.v. van de O-ring (ORS). Dit betekent in de praktijk dat de Alpha 2 de technische kwaliteiten van de Sigma gedeeltelijk overlapt terwijl deze goedkoper is dan de vergelijkbare Sigma uitvoering!

Snelle montage

Bij Tsubaki worden specifiek per merk en type kettinglengtes geleverd die direct passen zonder ze in te hoeven korten. Motorfietskettingen worden bij andere merken veelal in bepaalde standaard lengtes geleverd die bij montage op maat moet maken. Tsubaki bekort de montagetijd en garandeert de kwaliteit doordat je de ketting niet “bewerkt”, zeker in het seizoen een groot voordeel!

Speciaal ontwikkeld voor motorfietsen

De Tsubaki ketting is geen ketting die je ook voor motorfietsen kunt gebruiken maar specifiek voor motorfietsen is ontwikkeld en wordt doorontwikkeld. Voor motorfietsen worden nl. ook eisen gesteld aan het geluidsniveau en de rolweerstand om hinderlijk lawaai en vermogensverlies en te voorkomen.

Overbrengingsverhouding aan te passen

Tsubaki heeft een “ijzersterke” samenwerking met JT kettingwielen, die precies voldoen aan de specificaties zoals die door Tsubaki worden gesteld. Daardoor zijn onze kettingkits ook voorzien van een Tsubaki ketting én een  JT voor- en achter kettingwiel waardoor het kettingwiel niet de zwakste schakel in het geheel wordt. Doordat we deze kettingkits in eigen beheer samenstellen is het mogelijk om de overbrengingsverhouding naar wens te wijzigen in een tandje meer of minder wanneer daar behoefte aan is. Voor sommige motoren is een beetje meer trekkracht wel prettig!


Meer weten over de voordelen en toepassingen van Tsubaki motorfietskettingen gecombineerd met JT kettingwielen? Neem dan contact op met onze Verkoop binnendienst (0512-541541 of info@nntg.nl) of onze Verkoop buitendienst op 06-10048939 waardoor jouw motorfietsketting voortaan geen zwakke schakels meer kent!

 

Reacties zijn gesloten